Olomouc: Koordinovaný tah po frekventovaných křižovatkách bude levnější

14.06.2020 7:35

Plynulejší doprava, kratší čekání na semaforech a v důsledku i méně výfukových plynů přinese úprava křižovatek, které souvisejí s Foerstrovou ulicí v Olomouci. Díky veřejné soutěži se navíc městu podaří ušetřit oproti předpokládaným nákladům mnohamilionovou sumu.

Olomouc: Koordinovaný tah po frekventovaných křižovatkách bude levnější
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Projekt koordinovaného tahu vyřeší úpravu a doplnění čtyř stávajících světelných signalizačních zařízení na velmi frekventovaných křižovatkách Pražská x třída Míru, Foerstrova x třída Svornosti, Foerstrova x Na Vozovce a Albertova x Štítného v Olomouci,“ popisuje zaměření projektu investiční náměstek Martin Major.

V jeho rámci budou propojeny koordinační kabely těchto čtyř křižovatek, a přibude zde také nový kamerový systém, propojený optickým kabelem. Na křižovatce Pražská x třída Míru bude na rameni do centra Olomouce vybudován nový ochranný ostrůvek. Součástí stavby je také úprava naváděcích prvků pro nevidomé.

Předpokládané náklady na tuto velkou dopravní investici byly přes 48 milionů korun. „Výběrová komise si nechala posoudit i případná rizika s ohledem na výrazně nižší nabídnutou cenu,“ uvedl náměstek Martin Major.

Komise nakonec doporučila zadat veřejnou zakázku a uzavřít smlouvu s dodavatelem CROSS Zlín, který nabídl provést zakázku za celkovou cenu 24,7 milionů korun bez DPH (29 931 770,12 Kč včetně DPH). Rada města Olomouce toto doporučení vzala na vědomí a schválila uzavření smlouvy s vybraným dodavatelem. Investiční akce by měla po uzavření smlouvy trvat přibližně šest měsíců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…