Olomouc: Lavička přátelství, symbolizující zahraniční spolupráci, má své místo

08.07.2022 17:39 | Tisková zpráva

Zamýšlený umělecký projekt, propojující Olomouc s jejími partnerskými městy, symbolicky zahájilo umístění „lavičky přátelství“ do Zahrady přátelství v Botanické zahradě Olomouc.

Olomouc: Lavička přátelství, symbolizující zahraniční spolupráci, má své místo
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Na krásném místě hned za vstupem do Botanické zahrady z Bezručových sadů, ve stínu pod stromem, můžete spočinout na lavičce, na níž jsou vyobrazena všechna partnerská města Olomouce. A v budoucnu se snad začnou v Olomouci objevovat lavičky umělecké, představující fungující spolupráci s našimi zahraničními partnery.

Tuto první lavičku přátelství věnovala Olomouci firma mmcité v rámci loňské konference V4. Lavička je zhotovena z recyklovaných materiálů a má speciální úpravu proti poškození vandaly. Je na ní uvedeno všech dvanáct partnerských měst Olomouce.

„Věřím, že tato lavička je slibným zahájením projektu, který jsme pojmenovali Lavičky přátelství v dialogu, a že po nepříznivé covidové době se jej podaří konečně uskutečnit. Idea propojit partnerská města nějakým užitým uměním ve veřejném prostoru je krásná a já moc doufám, že se ji podaří naplnit,“ řekl při slavnostním umístění lavičky na její místo primátor města Mirek Žbánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: MŠ Mozaika na Závodu míru se pyšní novým stravovacím provozem

19:06 Pardubice: MŠ Mozaika na Závodu míru se pyšní novým stravovacím provozem

V MŠ Mozaika byla úspěšně dokončena rekonstrukce hospodářského pavilonu. Tento projekt modernizoval …