Olomouc: Magistrát kvůli rostoucímu počtu nemocných uzavřel radnici

23.03.2021 17:57

Zhoršující se situace na některých pracovištích Magistrátu města Olomouce přinutila jeho vedení k mimořádnému opatření. Od dnešního dne až do 1. dubna zůstane uzavřena historická budova radnice na Horním náměstí. I v tomto opatření ale platí jedna výjimka. V provozu na radnici totiž zůstane oddělení matriky.

Olomouc: Magistrát kvůli rostoucímu počtu nemocných uzavřel radnici
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Aktuální situaci na radnici popsal tajemník magistrátu Jan Večeř. „V posledních týdnech narůstá počet onemocnění a s tím spojené karantény na jednotlivých odborech magistrátu.

Anketa

Je dobře, že mají být na covid testováni všichni zaměstnanci i OSVČ?

39%
61%
hlasovalo: 8163 lidí

Od loňského října pracujeme v režimu bez home office, který si vzhledem k náplni činností jednotlivých odborů, ať již k občanům či podnikatelům, nemůžeme dovolit. Pochopitelně v tomto systému se nám vlivem, ať již onemocnění zaměstnanců či jejich karantén, ne vždy dařilo udržet potřebnou rychlost vyřízení vašich žádostí, za což se omlouvám,“ uvedl ve výzvě občanům tajemník Jan Večeř. „Od října onemocnělo nemocí COVID-19 zhruba 180 zaměstnanců a v současné době evidujeme značný nárůst nejen nemocných, ale i zaměstnanců v karanténě – týdně jde o zhruba padesát zaměstnanců. Doposud se nám dařilo udržet v plném provozu všechny agendy. Vývoj v minulém týdnu a o víkendu mě však přinutil k ráznému kroku v objektu historické radnice na Horním náměstí.“ Budova bude od úterý 23. března do 1. dubna pro veřejnost uzavřena.

Omezen ale nebude chod matriky, která sídlí v tomto objektu. Občané po vstupu do radnice prostřednictvím ostrahy přivolají příslušného zaměstnance matriky a ten s nimi v prostoru vrátnice vyřídí příslušnou matriční záležitost.

Všechny ostatní agendy ve všech zbývajících objektech magistrátu i nadále pracují v běžném režimu. „Vzhledem k situaci Vás však žádám o zvážení neodkladnosti respektive nutnosti osobní přítomnosti při vyřizování Vašich požadavků. V této pro nás všechny kritickém období Vás naléhavě žádám o maximální využívání telefonického a e-mailového kontaktu,“ dodal na závěr své výzvy Jan Večeř.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…