Olomouc: Město a Charita pomůžou lidem bez domova

25.12.2011 8:23

Lidé bez domova letos nebudou muset trávit chladné dny a noci venku. Charita Olomouc jim totiž díky podpoře města může nabídnout přístřeší i nad rámec svého běžného fungování.

Olomouc: Město a Charita pomůžou lidem bez domova
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Na letošní zimní sezonu přispělo město Olomouc částkou 359 tisíc korun Charitě Olomouc na poskytnutí přístřeší lidem bez domova v chladných zimních měsících. Až do 28. února 2012 se tak lidé bez domova budou moci umýt, dostanou teplý čaj a místo na židli, kde budou moci přečkat nejchladnější dny. Tyto služby nabízí nízkoprahové denní centrum, které bude v tomto období provozováno nad rámec dosavadních kapacit i v době od 20:00 do 7:00 hodin.

"Jak nejlépe to půjde, budeme se samozřejmě snažit nabídnout pomoc i v našem azylovém domě, ale ty kapacity bohužel nejsou dostatečné. Proto jsme se rozhodli podpořit Charitu, abychom lidem bez domova společně pomohli přečkat zimu. K problematice bezdomovectví se snažíme přistupovat komplexně, ale chceme se aktivně podílet i na řešení mimořádných událostí, jako je třeba zimní období, které je pro lidi bez domova velmi složité,“ uvedla náměstkyně primátora města Olomouce Eva Machová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…