Olomouc: Město podpořilo projekty v oblasti sociálních služeb i prevence kriminality

24.03.2016 17:52

Více než 13,5 milionů korun na projekty v oblasti sociálních služeb a dalších 2,6 milionů korun na oblast prevence kriminality. Takové částky rozdělilo vedení města Olomouce mezi žadatele o příspěvek ve zmíněných oblastech. Zástupci organizací, jimž byl příspěvek přidělen, si minulý týden převzali smlouvy.

Olomouc: Město podpořilo projekty v oblasti sociálních služeb i prevence kriminality
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Jsem moc rád, že se nám navzdory byrokratickým komplikacím z EU podařilo se systémem financování vypořádat tak, abychom neovlivnili kvalitu sociálních služeb. Bez neziskových organizací a spolků, které z rozpočtu města podporujeme, by sociální služby v Olomouci mohly pravděpodobně fungovat jen velice obtížně,“ vysvětlil na úvod náměstek primátora města Olomouce Ladislav Šnevajs, který má oblast sociálních služeb na starosti.

Vedení města Olomouce podpořilo celkem 109 žádostí ve třech různých oblastech poskytování sociálních služeb.

Současně si smlouvy převzali také žadatelé o dotaci v oblasti prevence kriminality. Celkem uspělo 21 projektů. „Zde musím poděkovat vedení města, že se podařilo navýšit příspěvek o půl milionu korun. Díky tomu jsme mohli všechny dlouhodobé projekty podpořit o něco vyšší částkou a zároveň zůstala možnost podpořit i projekty nové,“ řekl vedoucí odboru sociálních věcí Michal Majer.

Oblast sociálních služeb i prevence kriminality se řídí dlouhodobým koncepčním plánem. Vedení města nedávno schválilo 4. komunitní plán sociálních služeb. „Ten jasně sděluje, co chceme v následujících čtyřech letech na poli sociálních služeb zajistit, zlepšit či udržet,“ přiblížil význam dokumentu náměstek Šnevajs. „Máme schválenou i koncepci prevence kriminality na další čtyři roky, která udává směr rozvoje této oblasti,“ doplňuje manažerka prevence kriminality Jarmila Fritscherová.

Díky příspěvkům mohou neziskové organizace, spolky i soukromé subjekty realizovat mnoho přínosných projektů, např. od pečovatelské služby či podpory náhradním rodinám po nové bezpečnostní kamery ve městě nebo prevenci rizikového chování na internetu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Domažlice: Nově odhalený pamětní kámen připomíná 20. výročí vstupu do Evropské unie

16:29 Domažlice: Nově odhalený pamětní kámen připomíná 20. výročí vstupu do Evropské unie

Dvě ruce, které se vzájemně spojují, jsou dominantou na pamětním kamenu s pamětní deskou, které upom…