Olomouc: Město rozdělí mezi děti více než sto tisíc korun

28.05.2018 16:53

Podporu rovného přístupu ke vzdělávání a mimoškolním aktivitám žáků základních škol z nízkopříjmových rodin podporuje Fond pomoci olomouckým dětem. Dnes začal přijímat žádosti o příspěvek. Jedná se o účelově vázaný dar, který může činit nejvýše pět tisíc korun na jedno dítě.

Olomouc: Město rozdělí mezi děti více než sto tisíc korun
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Žadateli mohou být pouze zákonní zástupci nebo osoby odpovědné za výchovu dětí – žáků plnících povinnou školní docházku s trvalým pobytem na území města Olomouce nebo žáků plnících povinnou školní docházku ve školách na území města Olomouce.

„Finance slouží k úhradě volnočasových kroužků, školních společensko–kulturních akcí, pobytů na škole v přírodě nebo pobytům na letních nebo příměstských táborech,“ vysvětlil předseda fondu a náměstek primátora Ladislav Šnevajs.

Fond je nezávislý na rozpočtu města, které prostřednictvím oddělení hospodářského rozvoje oslovuje olomoucké firmy, aby do pomoci olomouckým dětem zapojily vlastní prostředky. Celkové měsíční příjmy v domácnosti žadatele nesmí přesáhnout 2,7 násobek životního minima na člena domácnosti a dítě nesmí mít neomluvenou absenci. O přidělení příspěvku rozhoduje odborná komise.

Žádosti se podávají v termínu od 28. května do 22. června včetně.

Žádost musí být podána a doručena se všemi povinnými přílohami buď poštou, nebo osobně na podatelně magistrátu v Hynaisově ulici nebo na odboru školství ve vedlejší budově (Namiro) na adrese Palackého 14 v kanceláři číslo 376 u vedoucí oddělení Jaroslavy Večeřové.

Výzvu, Formulář žádosti o podporu a Statut fonduc najdete ZDE

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

13:37 Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

Jednou z letošních investic do školských zařízení v Aši budou stavební úpravy hygienických zařízení …