Olomouc: Město zajímají významní zaměstnavatelé, radní navštívili Zoru

08.03.2016 7:35

O ekonomiku firem ve městě, jejich pozici na českém i evropském trhu a zaměstnanost se zajímá vedení města. Jednoho z největších zaměstnavatelů ve městě, čokoládovnu Zora, navštívili radní ve čtvrtek 3. března. Závod ZORA Olomouc je zároveň největší čokoládovnou v České republice.

Olomouc: Město zajímají významní zaměstnavatelé, radní navštívili Zoru
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Zajímají nás významní zaměstnavatelé a důležité firmy, chceme znát jejich potřeby, zájmy i to, jak si stojí na trhu práce. Čokoládovna Zora patří k tradičním a největším zaměstnavatelům ve městě,“ vysvětlil důvody návštěvy vedení města primátor Antonín Staněk. „Společnost Nestlé navíc již řadu let v Olomouci podporuje svými veřejnými projekty i neziskový sektor,“ vyzdvihl primátor.

Počátky závodu Zora sahají až do konce 19. století. Výroba byla v Olomouci zahájena v pronajatých prostorách Občanské záložny na Dolním náměstí v historickém centru města 12. června 1899. Již krátce po svém vzniku získala olomoucká Zora významné postavení na trhu. Dnes je především místem vzniku čokolád, tyčinek a dezertů zastřešených značkou ORION. „Současným příslibem je nabízet výrobky, které jsou nejen chutnější a vhodnější pro zdraví, ale také šetrnější k životnímu prostředí. V Olomouci jsme investovali do špičkové technologie na výrobu,“ vyzdvihl během prohlídky ředitel Andree Ethell.

Během své návštěvy nahlédli radní do tajemství výroby čokolády, prohlédli si provozy a zajímali se o bezpečnost závodu v Tovární ulici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…