Olomouc: Na Horním náměstí proběhne Den Evropy

06.05.2013 17:03

Ve čtvrtek 9. května se od 10 do 16 hodin uskuteční na Horním náměstí v Olomouci tradiční akce s netradičními novinkami - DEN EVROPY.

Olomouc: Na Horním náměstí proběhne Den Evropy
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

 

V rámci dopoledního programu oslav Dne Evropy proběhne soutěž pro širokou veřejnost, kdy budou moci návštěvníci akce vyplnit správné názvy států do anketního lístku s čísly stánků. Ve všech stáncích bude možné se seznámit s nejrozmanitějšími zajímavostmi daného státu, s jeho historií, kulturou, ale i typickou gastronomií. Vylosovaní výherci, kteří správně přiřadí název státu ke konkrétnímu číslu stánku, mohou vyhrát zpáteční jízdenku do některé z evropských metropolí nebo další věcné ceny, které do soutěže věnovala olomoucká pobočka Student Agency. Součástí doprovodného programu Dne Evropy budou hudební a taneční vystoupení, vědomostní soutěže, ale také koncert kapely No Distance Paradise, který začne v 15 hodin. „Studenti, kteří vytvoří nejlepší a nejzajímavější prezentaci, vyhrají výměnný pobyt mládeže v některém ze států Evropy a další zajímavé ceny,“ vysvětlila za organizátory Regina Kyselová.
 
Organizátory soutěže jsou středisko Europe Direct Olomouc, United Games of Nations a Dům dětí a mládeže v Olomouci. Podrobnější informace mohou zájemci najít na webových stránkách www.europedirect.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…