Olomouc: Na Horním náměstí se chystají svatomartinské hody

04.11.2017 15:50

Oslava svátku sv. Martina spojená s ochutnávkou a prodejem mladých vín se neklamně blíží. V centru Olomouce na Horním náměstí jej předznamenává vyrůstající trhové městečko.

Olomouc: Na Horním náměstí se chystají svatomartinské hody
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Svatomartinské trhy na Horním náměstí oficiálně zahájí žehnání a vítání mladého vína přímo na svátek sv. Martina, tedy v sobotu 11. listopadu v 11 hodin. Hody bude doprovázet kulturní program a převážně cimbálová muzika. Samozřejmostí bude nabídka velmi širokého sortimentu vína od řady renomovaných tuzemských i zahraničních vinařů.

Po malé odmlce bude program na Horním náměstí pokračovat oblíbenými Vánočními trhy, které budou zahájeny ve čtvrtek 23. listopadu rozsvícením a pojmenováním vánočního stromu.

Vánoční trhy tradičně zaplní Horní i Dolní náměstí a jarmark nabídne bohatý kulturní program až do 23. prosince. Kromě známých kapel zahraje na pódiu například i Hudební skupina dětského domova Olomouc a chybět nebude ani oblíbené společné zpívání koled. Pro děti bude připravena tradiční Mikulášská nadílka a po celou dobu trhů bude fungovat Ježíškův poštovní úřad, kde si mohou rodiče s dětmi napsat o dárek pod stromeček. Součástí vánočních trhu bude i oblíbené kluziště na Dolním náměstí.

Oba trhy pro město připravuje ve své režii společnost Kulturní Olomouc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Charitativní projekt DEKA pro Hospic sv. Lazara vrcholí

7:37 Plzeň: Charitativní projekt DEKA pro Hospic sv. Lazara vrcholí

V sobotu 18. května na cyklostezce mezi Městem Touškovem a Kozolupy vyvrcholí projekt DEKA pro Hospi…