Olomouc: Na horním náměstí vyrůstá další květinová výzdoba

07.08.2020 6:31

Další pokračování má letošní speciální květinová výzdoba Horního náměstí. V průběhu středy začalo nové květinové aranžmá vyrůstat přímo z hladiny Arionovy kašny a už před šestnáctou hodinou bylo vše hotovo. Květiny budou tuto část náměstí krášlit až do konce prázdnin.

Olomouc: Na horním náměstí vyrůstá další květinová výzdoba
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Hortenzie, různé druhy aster, nevěstin závoj, mečíky a další rostliny vytváří půvabnou květinovou sestavu, jejíž převládající modrá a bílá barva koresponduje se samotnou Arionovou kašnou. „Květinová výzdoba umělecky ztvárněnou kašnu krásně doplňuje a rozkvetlá kašna sklízela úspěch už v loňském roce. Letos je koncepce trochu jiná, ovšem neméně atraktivní, navíc se ještě bude měnit,“ vysvětluje náměstkyně primátora Markéta Záleská. Dodala, že květiny jsou nejen prvoplánovou výzdobou města, ale současně i pozvánkou na letní etapu výstavy Flora Olomouc. „Obecně ale mají hlavně přinést lidem radost a přispět k pověsti Olomouce jako města květin,“ říká náměstkyně Záleská.

Kromě květin v Arionově kašně, kvetoucích pyramid u vchodů do městských paláců a květinové výzdoby základny Sloupu Nejsvětější Trojice se do centra města chystá ještě jeden velmi výrazný floristický prvek, který má ovšem být překvapením.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

13:37 Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

Jednou z letošních investic do školských zařízení v Aši budou stavební úpravy hygienických zařízení …