Olomouc: Nová parkovací místa a zóna 30 v ulici U Stadionu

06.11.2020 13:47

Nezpevněná a často blátivá plocha podél ulice U Stadionu nedaleko centra se proměnila. Město zde dokončilo stavební práce. Výsledkem je kromě nových parkovacích míst i opravená část silnice. Lokalita je navíc nově řešena jako zóna 30.

Olomouc: Nová parkovací místa a zóna 30 v ulici U Stadionu
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Na blátivou plochu lemující ulici U Stadionu si lidé často stěžovali. Pás podél silnice nebyl standardním parkovacím prostorem, ale zároveň zde parkování nebylo zakázáno. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli situaci řešit a odstranit nevzhledné prostranství nedaleko centra města a také Krajského soudu,“ vysvětlil primátor Mirek Žbánek.

Zahájené stavební práce tak nezpevněnou plochu postupně proměnily na standardní parkovací stání. „V ulici U Stadionu tak díky tomu vzniklo celkem dvacet osm běžných parkovacích míst pro kolmé stání osobních vozidel. V návaznosti na to jsme v ulici opravili i část silnice. Nový povrch kryje nyní zhruba sto dvacet metrů komunikace,“ popsal investiční náměstek Martin Major.

Celkové náklady na vybudování plochy pro parkování a opravu vozovky přišly na téměř 2 miliony korun. Lokalita ulic U Stadionu a U Husova sboru je navíc nově dopravně řešena jako zóna 30. „Což určitě přispěje ke zklidnění dopravy,“ je přesvědčen primátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…