Olomouc: Novoroční procházka Holickým lesem – největší účast a nejhorší počasí

03.01.2019 10:47

Sto dvacet lidí se na Nový rok vydalo na tradiční procházku Holickým lesem a to přesto, že na Silvestra i na Nový rok pršelo. Mezi účastníky byl i primátor Mirek Žbánek, který ocenil odhodlání lidí kráčejících bahnitým terénem.

Olomouc: Novoroční procházka Holickým lesem – největší účast a nejhorší počasí
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Snažili jsme se vycházku přizpůsobit aktuální situaci, část trasy proto vedla po cyklostezce,“ vysvětlila za organizátory předsedkyně spolku Holický les Ivana Kalodová. Součástí procházky bylo i pět zastavení spojených s historií nebo motivačními citáty. Pro všechny účastníky byla na závěr připravena i tombola s drobnými dárky.

Jedno ze zastavení se odehrálo přímo na místě, kterého se dotknou protipovodňové úpravy. Stavební etapu označenou číslem čtyři lidem přiblížil primátor Žbánek. "Realizace bude představovat završení mimořádně rozsáhlého, a troufnu si říct, že i v České republice ojedinělého, projektu přeměny příměstské lokality na ekologicky cennější biotop s významnou rekreačně oddychovou a zároveň ochrannou funkcí. Výjimečný je tento projekt tím, že za jeho ideou stojí místní občané, nikoliv technici, a politici, kteří pouze přetvářejí přání občanů do konkrétních opatření," uvedl primátor.

Vycházka se letos uskutečnila již podeváté. „Dříve, dokud Holický les ještě neexistoval, jsme vycházeli od kojeneckého ústavu, letos to bylo poprvé od Holického dvora, kde byl start i cíl. A přestože bylo nejhorší počasí, přišlo nejvíce lidí,“ potvrdila předsedkyně Kalodová. Podle ní je „startovní pole“ z poloviny až dvou třetin neměnné, ale vždy se najdou noví lidé, kteří se ke stálicím připojí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…