Olomouc: Obrovský zájem o výsadbu stromů překvapil i odborníky

30.10.2012 8:24

Mimořádný zájem projevili Olomoučané o možnost zasadit si ve Smetanových sadech vlastní strom. Během jednoho a půl dne bylo všech sedm desítek stromů rozděleno mezi zájemce, na dalších více než dvě stě lidí se bohužel nedostane. Možnost zapojit se 4. listopadu do obnovy Rudolfovy aleje byla pro Olomoučany skutečně velkým lákadlem. Další nabídky už ale není možné přijímat.

Olomouc: Obrovský zájem o výsadbu stromů překvapil i odborníky
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Mezi zájemce byly během jedno a půl dne rozděleny rezervace padesáti stromů, načež vedení výstaviště Flora uvolnilo dalších dvacet stromů. Také ty byly „rozebrány“ během pár minut. „Velmi mě těší obrovský zájem lidí, s takovým jsem se ještě nesetkal,“ říká vedoucí odboru životního prostředí olomouckého magistrátu Petr Loyka. „Rád bych všem poděkoval, a současně se omluvil těm, na které se nedostalo. Rudolfova alej by však musela být několikanásobně delší, aby si svůj strom vysadili všichni, kteří o to mají zájem.“ Jak Petr Loyka dodal, uvažuje nyní pod dojmem ohromného zájmu lidí o tom, že by město přizvalo veřejnost i ke všem dalším novým výsadbám v olomouckých parcích.

V listopadu se uskuteční poslední část obnovy slavné Rudolfovy aleje ve Smetanových sadech. Rekonstrukce historicky i zahradnicky významné aleje ve Smetanových sadech začala už v roce 2009. Letošní etapa se týká úseku mezi kavárnou Fontána a Polskou ulicí. Vloni vykáceli pracovníci Flory čtyřiačtyřicet starých stromů, z nichž řada už byla ohrožena jak vysokým stářím, tak i různými nemocemi. Letos se v této části parku uskutečnila rekonstrukce cest, laviček, košů a veřejného osvětlení. Posledním krokem je doplnění nových jírovců maďalů, objednaných ve známé školce Bruns ve městě Bad Zwischenahn.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…