Olomouc: Olomoucké kulturní prázdniny osvěžují kulturní vzduch v letních měsících

18.07.2019 6:27

Výběr různých hudebních žánrů, divadlo pro děti, netradiční cirkus i výstavy přináší letošní projekt Olomoucké kulturní prázdniny. Tradiční festival, stejně jako každý rok, obohatí místní kulturní scénu v letním čase. Letos opět představí nová jména a aktivity.

Olomouc: Olomoucké kulturní prázdniny osvěžují kulturní vzduch v letních měsících
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Letní festival již od jeho vzniku před čtvrtstoletím podporuje město Olomouc. „Máme zájem, aby se i o prázdninách měli kde pobavit jak Olomoučané, tak turisté, kteří do města zavítají. Jsme rádi, že můžeme spolu s organizátory nabídnout lidem kvalitní muziku, divadlo či akce pro děti,“ uvedla náměstkyně pro kulturu Markéta Záleská.

Diváci, kterých na všechny akce festivalu přišlo loni přes 6 000, se letos mohou těšit třeba na maďarskou jazzrockovou kapelu Djabe se Stevem Hackettem z původní sestavy Genesis, slovenské bluesmany ZVA 12-28 či olomoucké formace Tak co?, Black Tiger nebo Katoda. Představení pro děti připraví Cirkus Levitare, Pevnosti poznání či Divadlo Tramtarie. Akci doplňují výstavy v Galerii Caesar. Podrobný program je k dispozici ZDE. Organizátoři pro akce využijí prostory u Terezské brány a v Korunní pevnůstce.

Hvězdou zahajovacího koncertu festivalu se stal Richie Kotzen, který vystoupil na Korunní pevnůstce se svým sólovým projektem ve čtvrtek 11. července.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.