Olomouc: On-line derniéra vynesla mobilnímu hospici více než osmnáct tisíc

15.04.2020 10:02

Ve čtvrtek 9. dubna měla na YouTube kanále Moravského divadla on-line derniéru inscenace Vzpoura nevěst. Při sledování představení mohli diváci přispět na provoz nestátního zdravotnického zařízení Nejste sami – mobilní hospic. Během čtvrtečního večera zaslali formou dárcovských sms a příspěvků na účet hospice celkem 18 600 korun.

Olomouc: On-line derniéra vynesla mobilnímu hospici více než osmnáct tisíc
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

V době, kdy jsou kvůli pandemii koronaviru divadelní budovy uzavřené, rozhodli se umělci Moravského divadla setkat se svými příznivci ve virtuálním hledišti. Činoherní inscenace Vzpoura nevěst se tak své derniéry dočkala na YouTube kanále Moravského divadla. Záznam představení byl zveřejněný ve čtvrtek 9. dubna od 18 do 24 hodin a dočkal se téměř 1200 zhlédnutí. Součástí videa byly informace, jakým způsobem mohou diváci podpořit nestátní zdravotnické zařízení Nejste sami – mobilní hospic, jejímž hlavním posláním je poskytovat mobilní hospicovou péči pro děti a dospělé v okolí Olomouce. Díky dárcovským sms a příspěvkům na bankovní účet činí celkový výtěžek 18 600 korun.

Anketa

Souhlasíte s odstraněním sochy maršála Koněva?

5%
95%
hlasovalo: 24632 lidí

„Jedná se pro nás v této době o nezanedbatelnou částku, která nám pomůže dofinancovávat provoz mobilní specializované paliativní péče. Ta je v těchto dnech více než jindy závislá na drobných darech a dárcích. Věříme, že se nám díky takovým aktivitám podaří přečkat pozastavení a rušení nejrůznějších dotačních titulů, bez kterých bychom nebyli schopni naše služby nadále provozovat. Moc děkujeme všem dárcům, kteří přispěli, naše obrovské poděkování patří také Moravskému divadlu za uspořádání celé akce,“ uvedl zakladatel a předseda správní rady hospice Martin Štainer.

S poděkováním se připojil také ředitel Moravského divadla David Gerneš. „Těší nás, že i v této těžké době si lidé pomáhají. Když nyní nemůžeme hrát představení v divadle, snažíme se najít jiné formy kontaktu s diváky a jsme rádi, že dobročinný projekt pro mobilní hospic Nejste sami získal takovou odezvu. Děkuji všem, kteří podpořili dobrou věc, a doufám, že se brzy setkáme v hledišti našeho divadla,“ zdůraznil Gerneš.

Charitativní projekt připravilo vedení divadla ve spolupráci se zřizovatelem – statutárním městem Olomouc. „Mám velkou radost, že skvelý nápad Moravského divadla venovat výtežek z on-line derniéry inscenace potřebným spoluobčany oslovil a ti otevřeli svá srdce. Obzvlášť v krizových chvílích se spojujeme a nejsme lhostejní. A až se zas herci vrátí na prkna našeho divadla, venujme jim svou přízeň a podpořme je tím. Budou to také potřebovat,“ uvedla náměstkyně primátora Markéta Záleská.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

7:37 Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

Mechanismy Technických služeb (TS) města Vsetína již uklízí cesty a chodníky po skončené zimě. V úte…