Olomouc: Oprava Lipenské ulice skončila dříve

01.11.2014 16:00

S několikadenním předstihem skončila oprava frekventované Lipenské ulice, silnice už je opět v provozu. Část důležitého průtahu městem tam před dvěma týdny začalo opravovat Ředitelství silnic a dálnic ČR. Řidiči však musejí i nadále počítat s uzavírkou ve Velkomoravské ulici.

Olomouc: Oprava Lipenské ulice skončila dříve
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Podle původního plánu měla oprava komunikace v Lipenské ulici skončit v úterý 4. listopadu. Stavební firma ale její povrch stačila opravit rychleji.

„Automobilový provoz byl v Lipenské ulici obnoven a v tomto úseku již nejsou dopravní omezení," uvedl krajský policejní mluvčí Josef Bednařík. Část silnice v Lipenské ulici od okružní křižovatky u Bystrovan po křižovatku v Olomouci-Hodolanech byla uzavřena od neděle 12. října.

Druhá uzavírka, která stále platí, se týká úseku komunikace ve Velkomoravské ulici. Mezi Hotelovým domem a budovou Střední školy polytechnické klade stavební firma nový asfalt. Křižovatka u Zenitu je kvůli tomu i nadále zcela uzavřena a jižní část města je přístupná přes ulici Rooseveltovu.

„V rámci opravy bude v úseku ulice Velkomoravské poprvé na území Olomouce provedena pokládka takzvaného „tichého asfaltu“, který přinese výrazné snížení hlukové zátěže pro obyvatele města, kteří bydlí v blízkosti frekventované silnice,“ sdělil na při zahájení stavebních prací investor akce Ředitelství silnic a dálnic ČR. Oprava má skončit 4. listopadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Střeleckou soutěží veteráni uctili padlé vojáky

10:28 Liberec: Střeleckou soutěží veteráni uctili padlé vojáky

Dne 21. května 2024 se na semilské střelnici uskutečnil 17. ročník Memoriálu ppor. Petra Šimonky – o…