Olomouc: Primátor a náměstci zkontrolovali postup prací na budovách školky a azylového domu v Holečkově ulici

04.05.2018 13:46

Bezproblémový postup stavebních prací byl hlavním námětem dnešního kontrolního dne v Mateřské škole Holečkova a sousedním azylovém domě pro ženy a matky s dětmi. Primátora Antonína Staňka doprovázeli investiční náměstek Filip Žáček a náměstek Ladislav Šnevajs.

Olomouc: Primátor a náměstci zkontrolovali postup prací na budovách školky a azylového domu v Holečkově ulici
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Obě budovy získají zateplení obvodového pláště, novou střechu a nová okna. Mateřská školka bude nově větrána pomocí rekuperační jednotky doplněné o ohřev a chlazení přívodního vzduchu, tak aby vnitřní prostředí odpovídalo současným hygienickým požadavkům. „Práce mají být hotovy dokonce června, dostalo se mi ale ujištění od zhotovitele, že rekonstrukce bude hotova již v polovině měsíce, tedy o několik týdnů dříve,“ uvedl primátor Antonín Staněk. Zároveň ocenil trpělivost dětí, rodičů i vedení školky se stavebním ruchem. „Po dobu realizace této investice, která začala na podzim minulého roku, byl provoz poloviční a ve skutečně ztížených podmínkách,“ připomněl primátor.

Školka například měla až dosud dřevěná okna, která neposkytovala dostatečný komfort, což byla pro provoz komplikace. „Snažili jsme se proto při realizaci této investice vyřešit maximum problémů, se kterými se musela školka dosud potýkat,“ vysvětlil investiční náměstek Filip Žáček. V současné době dokončují pracovníci stavební firmy druhou polovinu fasády mateřské školy. „Zcela hotova již je nová střecha, na kterou v průběhu května osadí jednotku na rekuperaci tepla a pro nucené větrání. Souběžné práce na vedlejším objektu jsou fázově posunuty tak, aby školka byla hotova co nejdříve a provoz se zde opět vrátil do běžných kolejí,“ uvedl po kontrole náměstek Žáček.

Do budoucna čeká školku se 112 dětmi ještě vyřešení rekonstrukce spojovacího koridoru a azylový dům chce v přístavbě, která je prázdná po odstěhování učňovského střediska, zřídit tři nové pokoje pro své klientky. V současné době má kapacitu 39 osob.

Realizace projektu energetických opatření na obou objektech v Holečkově ulici spolufinancuje Evropská unie. „Evropský fond pro regionální rozvoj v rámci Operačního programu Životní prostředí na něj uvolnil sedm milionů korun. Přínosem projektu je nejen vyšší kvalita prostoru pro matky, děti a vychovatelky, ale i úspora provozních nákladů, která umožní městskému rozpočtu realizovat v budoucnu další investice,“ ocenil potřebnost a význam projektu náměstek Ladislav Šnevajs.

S podporou Operačního programu Životní prostředí realizovalo statutární město Olomouc i další projekty. Loni například energetická opatření na objektu kina Metropol a v současné době v Mateřské škole Rožňavská. Do budoucna se připravuje například zateplení Mateřské školy Nedvědova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…