Olomouc: Primátor otestoval novou tramvajovou linku U

03.05.2018 16:48

Hned v první den provozu prověřil primátor Antonín Staněk novou tramvajovou linku U. Od 2. května jezdí tramvaje nově na trase mezi Neředínem a Novou Ulicí bez nutnosti přestupu.

Olomouc: Primátor otestoval novou tramvajovou linku U
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

O zavedení nové linky rozhodlo město na základě požadavku cestujících. Dopravní podnik poslal tramvaje na trasu ve zkušebním provozu. Pokud se linka osvědčí, bude od prosince začleněna do běžných jízdních řádů MHD.

„Nová linka znamená pro cestující komfort bez nutnosti přesedání. S požadavky lidí na její zavedení jsem se setkával pravidelně. Jsem přesvědčen, že v provozu MHD proto najde své využití, a to nejen u starších spoluobčanů, ale i u studentů, kteří se z vysokoškolských kolejí v Neředíně potřebují dostat do areálu Fakultní nemocnice na Nové Ulici. Je to zjednodušení, zrychlení a určitě je to dobře,“ uvedl s přesvědčením primátor Antonín Staněk.

Bez nutnosti přestupu trvá nyní cesta tramvají z Neředína na konečnou na Nové Ulici jen 19 minut. Linka jezdí výhradně v pracovní dny, a to v hodinovém intervalu v době od 7 do 17:30. Místo čísla má označení U, protože trasa v mapě městské hromadné dopravy toto písmeno kopíruje. „Linka dosud jezdila jen v případě nutných výluk, ale velmi často jsme se setkávali s dotazy proč ji nelze provozovat i v běžném provozu. Jsem proto rád, že se to podařilo,“ ocenil předseda Komise městské části Neředín František Minařík.

První vyhodnocení zkušebního provozu nové linky se uskuteční už koncem května. Na trase proběhne nejen sčítání cestujících, ale i směrový dotazníkový průzkum. Na základě toho pak dojde k celkovému vyhodnocení efektivnosti v návaznosti na ostatní linky tramvajové dopravy ve městě. „Pokud průzkumy dopadnou dobře, bude linka do jízdních řádů zařazena k celostátnímu termínu změn jízdních řádů, což je 9. prosince,“ vysvětlil primátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

7:37 Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

Se začátkem právě zahájené nové turistické sezony přichází město Litoměřice s novinkou, jež má ambic…