Olomouc: Program na prázdninové dny nabízí Pevnost poznání

03.08.2021 10:31

Letní dny, které nelze strávit třeba u vody, si mohou turisté i Olomoučané zpestřit návštěvou interaktivních expozic a planetária v Pevnosti poznání. Milovníci chytré zábavy se tam mohou zapojit do originálních motivačních programů, které science centrum nabízí ve spolupráci s partnery z oblasti vzdělávání a cestovního ruchu z celé republiky. Otevřeno je každý den.

Olomouc: Program na prázdninové dny nabízí Pevnost poznání
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

V pokladně v přízemí získají Cestovní pas České asociace science center, díky kterému se podívají do vesmíru, pod vodní hladinu, popovídají si s roboty, ovládnou předměty pouhou myšlenkou nebo zažijí výcvik pilotů stíhaček. „Cestovaní s tímto pasem je jednoduché. Stačí si do něj nechat potvrdit nákup vstupenky a čtvrtá návštěva zapojené organizace je zdarma. Lidé tak mohou během prázdnin objevit další úžasná místa, která zábavnou formou popularizují vědu,“ řekla Martina Vysloužilová, mluvčí Pevnosti poznání. Do sezónní akce se zapojili iQLANDIA Science Center Liberec, Hvězdárna a planetárium Brno, Svět Techniky Ostrava, Techmania Science Center Plzeň a VIDA! science centrum Brno.

Dalším vítaným společníkem a průvodcem na výlety a objevování nových míst, může být turistická hrací karta, která zájemce zavede do 65 památkových objektů napříč Českou republikou. „Princip hry není složitý. Stačí do 31. října 2021 navštívit zapojenou památku, sbírat razítka a třetí návštěva je za poloviční vstupné, sedmá zdarma. Na konci sezóny pak budeme losovat o hodnotné ceny,“ vysvětlil organizátor Petr Lukas, který je provozovatelem portálu Objevuj památky a jedním ze zakladatelů Asociace nestátních otevřených památek.

Pevnost poznání je zapojena také do programu Olomouc region Card. Držitelé turistické karty mají dvacetiprocentní slevu na základní vstupné. Kartu s mnoha dalšími benefity pro návštěvníky Olomouce nabízí Informační centrum, které je v podloubí radnice na Horním náměstí.

Centrum popularizace Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci sídlí v unikátně zrekonstruované, památkově chráněné budově velkého dělostřeleckého skladu v olomoucké Korunní pevnůstce. Prostřednictvím interaktivních expozic, dílen, laboratoře a digitálního planetária zde zaměstnanci a studenti univerzity zábavnou a hravou formou přibližují dětem i dospělým vědecké poznatky i historická fakta.

(zdroj ZDE)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…