Olomouc: Prvním olomouckým miminkem roku 2023 je holčička Bella

05.01.2023 12:18 | Tisková zpráva

První Olomoučankou roku 2023 se stala Bella Šipulová, která se mamince Beátě narodila 1. ledna nového roku v 5:41 v olomoucké porodnici. Nyní už je maminka s děvčátkem a se svými dalšími třemi dcerkami zpět v domově pro ženy a matky s dětmi, kde bydlí a kam jí také přišel pogratulovat primátor města Olomouce Mirek Žbánek.

Olomouc: Prvním olomouckým miminkem roku 2023 je holčička Bella
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Jako tradičně každému prvnímu Olomoučánkovi, i malé Belle přinesl primátor drobné dárky – hrací deku, oblečky a plyšovou hračku. „Je to asi poprvé, co jdeme prvnímu miminku přát do azylového domu, ale to nic nemění na tom, že každý nový občánek je vítaný, a ten úplně první v novém roce je navíc vždycky svým způsobem tak trochu výjimečný,“ řekl primátor.

„To, že některým dětem bohužel život hned ze startu úplně nepřál, je i pro nás jako zbytkovou společnost výzvou k tomu, abychom hledali formu pomoci těm, kteří si to zaslouží a potřebují. Bellince i její mamince jsem popřál hlavně zdraví a také to, aby se jim podařilo ten hendikep z pohledu sociální situace nějak vyrovnat, aby si našli odpovídající místo k životu a snad i do budoucna funkční rodinu, kde budou fungovat máma a táta a dohromady a kde budou tvořit to zázemí pro svoje děti,“ dodal.

Malá Bella Šipulová se narodila v olomoucké porodnici 1. ledna 2023 v 5:41 a po narození vážila 3 240 gramů a měřila 49 centimetrů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

16:31 Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

Do interaktivní mapy mohou cyklisté a majitelé koloběžek vložit svůj podnět na umístění nových stoja…