Olomouc: Radní jednali o Šantovka Tower. Město podává námitku vůči výšce

20.02.2019 7:36

Statutární město Olomouc podává námitku k ochraně zájmů obce a zájmů občanů obce k zahájenému územnímu řízení Šantovka Tower. Město je účastníkem územního řízení a jako takové je oprávněno námitku k záměru podat.

Olomouc: Radní jednali o Šantovka Tower. Město podává námitku vůči výšce
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Podaná námitka se týká výšky stavby. Bod, který schválili na pondělním jednání radní, zní následovně: „Statutární město Olomouc podává námitku k ochraně zájmů obce, neboť v případě přijetí změny č. II Územního plánu Olomouce (ÚPO) v současně navržené podobě by realizací výškové stavby mohlo dojít k ohrožení hodnoty, kterou je primárně historické jádro města. Statutární město Olomouc považuje za důležité, aby o výšce zástavby rozhodlo zastupitelstvo města po zvážení všech souvislostí v rámci rozhodování o vydání změny č. II ÚPO.“ Touto námitkou města se bude následně zabývat stavební úřad.

Další nástroj, který mohl ovlivnit situace v lokalitě Šantova, tedy právě změna územního plánu, nemůže být zatím využita. V lednu totiž magistrát obdržel sdělení Ministerstva kultury ČR, že se ministerstvo se bude na základě podnětu investora zabývat přehodnocením svého dřívějšího stanoviska k výškové limitaci v území. Prověření všech relevantních skutečností bude dle sdělení z ministerstva dokončeno v dubnu, do té doby tedy nemůže být na jednání Zastupitelstva města Olomouce předložen návrh na vydání příslušné změny územního plánu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…