Olomouc: Sdružení měst s památkami UNESCO předsedá náměstkyně primátora

04.05.2019 15:03

Náměstkyně primátora Markéta Záleská byla na dva roky zvolena do čela dobrovolného svazku obcí České dědictví UNESCO. Organizace sdružuje 12 českých měst, na jejichž území jsou památky zapsané do Seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO.

Olomouc: Sdružení měst s památkami UNESCO předsedá náměstkyně primátora
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Olomoucká radnice hostila jednání valné hromady Českého dědictví UNESCO. Valná hromada se mimo volbu předsedy zabývala také hospodařením v roce 2018, rozpočtem a plány činnosti v roce 2019 či dotačními tituly.

„Mimo jiné jsme jednali o možných letošních aktivitách, potřebě společných projektů a postupů, hájících zájmy ‚unescových měst‘. Probrali jsme také možné zvýšení informovanosti v oblasti prezentace a ochrany českého kulturního dědictví. Budeme se snažit apelovat na stát a kraje, aby nám s udržováním našich jedinečných památek, za kterými jezdí lidé u celého světa, výrazněji finančně pomáhaly. Společně se také budeme zasazovat o podporu průřezových témat v programech Národní podpora cestovního ruchu,“ uvedla za sdružení předsedkyně Záleská.

Členy sdružení České dědictví UNESCO jsou kromě Olomouce i Praha, Brno, Kroměříž, Litomyšl, Třebíč, Český Krumlov, Kutná Hora, Žďár nad Sázavou, Lednice, Valtice a Telč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

16:31 Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

Kromě velkého dětského hřiště, které bylo nedávno realizováno v ulici Vackova a ke kterému ještě při…