Olomouc: Setkání v Rajské zahradě přivábilo bezmála třicet tisíc návštěvníků

21.08.2017 14:31

Setkání v Rajské zahradě a Léčivá síla stromů. Hned dvě hlavní motta nesla letošní letní etapa mezinárodní květinové výstavy a zahradnického veletrhu Flora Olomouc, která se na stejnojmenném olomouckém výstavišti konala od 17. do 20. srpna 2017. Navštívilo ji přes třicet tisíc lidí, což je zhruba o čtyři tisíce více než loni.

Olomouc: Setkání v Rajské zahradě přivábilo bezmála třicet tisíc návštěvníků
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Hlavní květinová expozice v pavilonu A byla díky dvěma tématům opravdu pestrá a bohatá; první téma Setkání v Rajské zahradě pocházelo z autorské dílny legendy české zahradní architektury profesora Ivara Otruby a inspirovalo se starozákonní knihou Genesis. Druhé téma Léčivá síla stromů připravil spolek pěstitelů léčivých rostlin Pelero CZ.

Na galerii největšího pavilonu olomouckého výstaviště měla opět své místo přehlídka Vyznání růžím věnovaná této nekorunované královně květin, která představila zhruba 3300 růží různých odrůd. Na terase největšího pavilonu olomouckého výstaviště pak návštěvníky lákala prezentace moravských a českých vinařů Růžové mezi růžemi a rovněž farmářské trhy.

Hlavní pavilon olomouckého výstaviště byl v pátek opět přístupný všem zájemcům v rámci večerní prohlídky s kulturním doprovodným programem. Nasvícenou květinovou expozici letos doplnily verše Jana Skácela v podání Hany Maciuchové a Alfreda Strejčka s doprovodem členů Moravské filharmonie Olomouc.

Terakotová armáda je k vidění až do 24. září

Hosty letošní letní etapy byla delegace čínského Kunmingu, partnerského města Olomouce. Západočínské město věčného jara se postaralo o expozici v pavilonu E a bylo jistě potěšeno také unikátní výstavou Terakotová armáda - odkaz prvního císaře, která v pavilonu G olomouckého výstaviště potrvá až do 24. září.

Během čtvrtečního slavnostního večera byly vyhlášeny výsledky soutěží vypsaných v rámci letní etapy olomoucké Flory. Titul nejkrásnější expozice získaly ve třech vypsaných kategoriích Pelero CZ, Svaz školkařů České republiky a společnost Agritec. Pohár ředitele společnosti Výstaviště Flora Olomouc si odnesl profesor Ivar Otruba, pohár primátora města Olomouce expozice města Kunming a pohár ministra zemědělství Mariana Jurečky předsedkyně spolku Pelero CZ Blanka Kocourková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…