Olomouc: Školy se opět chystají na plošné testování, s registrací na očkování pomůže odbor sociálních věcí

07.11.2021 18:10 | Tisková zpráva

Celorepublikově nepříznivý vývoj epidemiologické situace je samozřejmě patrný i v Olomouci. Počty nakažených nemocí Covid-19 rostou, proto bychom rádi znovu upozornili na aktuálně platná nařízení vlády.

Olomouc: Školy se opět chystají na plošné testování, s registrací na očkování pomůže odbor sociálních věcí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Náměstí v Olomouci

Například v olomouckých základních školách stouply počty nakažených dětí a dětí v karanténě zhruba čtyřnásobně oproti údajům před dvěma týdny, v mateřských školách je to nyní dvojnásobek. Čísla se u mateřských škol pohybují v řádu desítek, u základních škol pak stovek. Všechny školy, jak základní, tak i mateřské, jsou ale v provozu, opatření se týkají buď jednotlivců, nebo tříd. Nízké počty dětí v mateřských školách jsou v mnoha případech způsobeny opakujícími se virovými onemocněními, typickými pro zimní období.

Právě kvůli zmapování situace ve školách v některých okresech avizovalo Ministerstvo zdravotnictví plošné antigenní testování neočkovaných žáků také v Olomouci, které se uskuteční v pondělí 8. a 15. listopadu. Ve školách nyní platí povinnost nošení respirátorů ve společných prostorách, ve třídách je děti mít nemusí.

V souvislosti s očkováním také opět upozorňujeme na pomoc odboru sociálních věcí olomouckým seniorům. Pracovníci odboru jsou na lince 585 562 408 připraveni zájemcům pomoci s registrací na očkování, včetně registrace na posilující třetí dávku vakcíny.

Časté dotazy veřejnosti směřují také na pořádání nejrůznějších kulturních akcí v Olomouci. S pořadateli těch akcí, na nichž se město podílí, jsme v kontaktu a monitorujeme neustále se vyvíjející podmínky pro jejich uskutečnění. Všechny akce, které se odehrají, samozřejmě musí reflektovat platná epidemiologická opatření.

Magistrát města Olomouce funguje pro veřejnost bez omezení. Apelujeme však na důsledné používání respirátorů ve všech prostorách úřadu. Děkujeme.

Aktuálně platná opatření proti šíření onemocnění Covid-19 najdete na těchto odkazech:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Přesun pečovatelské služby pod sociální služby přinesl pozitivní změny

16:14 Kroměříž: Přesun pečovatelské služby pod sociální služby přinesl pozitivní změny

Pečovatelská služba Kroměříž je od letošního roku součástí příspěvkové organizace města Sociální slu…