Olomouc: Strategický plán rozvoje města můžete tvořit i vy

23.09.2021 13:55 | Tisková zpráva

Jaká je vize pro budoucí Olomouc? Jaké mají být strategické priority a cíle v rozvoji města a kroky k jejich dosažení? Přijďte diskutovat o možnostech rozvoje našeho města.

Olomouc: Strategický plán rozvoje města můžete tvořit i vy
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Zveme vás na veřejné hodnocení naplňování cílů stanovených ve Strategickém plánu rozvoje města Olomouce do roku 2023 i k diskusi o jeho připravované aktualizaci. O své podněty se s odborníky a vedením města můžete podělit ve středu 6. října 2021 od 16 hodin v sále Centra pohybu Olomouc v Sokolské 7.

Na jednání se můžete seznámit s vyhodnocením, jak se dosud daří naplňovat strategické cíle stanovené ve Strategickém plánu rozvoje města Olomouce, platného do roku 2023, a následně se můžete zapojit do moderované diskuse s primátorem a zástupci Magistrátu města Olomouce.

„Mít možnost podílet se na rozvoji vlastního města je pro občany velmi důležité. Budeme proto rádi, když se Olomoučané zapojí do připomínkování Strategického plánu rozvoje města Olomouce, který nyní prochází aktualizací. Mohou to udělat jak svými dotazy a náměty přímo na místě, tak případně i vyplněním krátkého dotazníku,“ vysvětluje primátor města Olomouce Mirek Žbánek, jak svými názory a připomínkami mohou obyvatelé výrazně ovlivnit a případně nasměrovat i přípravu budoucího strategického plánu, který bude tvořen s výhledem do roku 2030 a dále.

Statutární město Olomouc dlouhodobě koncepčně plánuje svůj rozvoj. V roce 2021 se nachází v polovině období realizace Strategického plánu rozvoje města Olomouce, který slouží jako nástroj pro koordinaci aktivit vedoucích ke strategickému rozvoji města. Vychází ze současných potřeb území, identifikuje silné a slabé stránky města i jeho příležitosti a hrozby, stanovuje základní směr a hlavní cíle jeho dalšího vývoje, zaměřuje aktivity města na řešení jeho aktuálních problémů a určuje priority města do roku 2023.

Zajímá-li vás, kam se chce Olomouc ubírat v příštích letech, nahlédněte do strategického plánu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…