Olomouc: Tři Primátoři zvou cyklisty na společnou vyjížďku

12.09.2019 8:33

Originální akcí vyvrcholí letošní Evropský týden mobily na střední Moravě. V sobotu 21. září vyrazí tři skupiny cyklistů z Olomouce, Přerova a Prostějova, aby se po předem připravených trasách dostaly na místo setkání na faře v Dubu nad Moravou. V každé ze tří skupin bude primátor příslušného města a libovolní další zájemci z řad veřejnosti.

Olomouc: Tři Primátoři zvou cyklisty na společnou vyjížďku
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Do takzvané hvězdicové cyklojízdy, do níž se zapojí primátoři Olomouce Mirek Žbánek, Přerova Petr Měřínský a prostějovský primátor František Jura, by měla veřejnosti ukázat, zda a jak moc je střední Morava cyklistům pro cestování na kolech nakloněna. „Hlavním smyslem společné cyklojízdy je především inspirovat lidi k tomu, aby se snažili co nejčastěji používat jízdní kolo místo automobilu. Formu hvězdicové cyklojízdy se setkáním v pomyslném středu našeho trojměstí jsme zvolili proto, abychom ukázali, že jde o náš společný zájem,“ komentoval plán olomoucký primátor Mirek Žbánek. 

V Olomouci je setkání účastníků cyklojízdy naplánováno na sobotu 21. září na 9 hodin před budovou radnice. Z Olomouce povede trasa přes Kožušany, Blatec a Charváty.  Detailní program velké sobotní jízdy najdete na stránce ZDE a na facebookové stránce Spokojená Olomouc.

Hvězdicová cyklojízda je součástí Evropského týdne mobility. Ten se koná už od pondělí 16. září, přičemž v Olomouci jsou letos veškeré jeho aktivity soustředěny na náměstí Republiky. To bude mimochodem po celý týden vyhrazeno jen pěším a cyklistům. Kromě výuky dopravního chování, debat o udržitelnosti dopravy či diskuzí o využití veřejných prostranství ve městě se zde budou odehrávat například i koncerty a soutěže. Program najdete rovněž na webu ZDE a na příslušné facebookové stránce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…