Olomouc: V Holici je nová silnice, autobusové zálivy i chodník

27.08.2021 16:58

Stavební práce, které v Holici znamenaly v průběhu letních prázdnin dopravní omezení, jsou u konce. Opravená je silnice na Návsi Svobody a pro městské autobusy jsou tady tři nové zálivy u zastávek MHD.

Olomouc: V Holici je nová silnice, autobusové zálivy i chodník
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

A myslelo se i na chodce, práce v městské části totiž doplnila i stavba chybějícího chodníku v Keplerově ulici.

Anketa

Chcete, aby byl Andrej Babiš premiérem až do roku 2025?

79%
18%
hlasovalo: 17640 lidí

„Podařilo se nám dokončit opravu další části místní komunikace v délce více než tři čtvrtě kilometru. Silnice na Návsi Svobody už nebyla v dobrém stavu a tato oprava navíc dobře navázala na první etapu, kterou jsme tady dělali v minulém roce,“ objasnil náměstek pro dopravu a investice Martin Major. Komunikace v Holici, kudy jezdí i městská hromadná doprava, má teď nový asfaltový koberec a tři nové autobusové zálivy, které kryjí žulové kostky. Stavební práce znamenaly kompletní frézování původních vrstev vozovky a celkové náklady na opravu komunikace přišly na 3,5 milionu korun.

„Bylo to pro nás náročné období, kdy jsme měli v této lokalitě omezenou dopravu a jen po dohodě s pracovníky stavby opravovaným úsekem projížděla vozidla zásobování, pošty a technických služeb,“ připomněl předseda Komise městské části Holice František Ryšánek. „Výsledek ale stojí za to. A nezaznamenali jsme žádnou stížnost na průběh stavebních prací,“ dodal.

Opravu silnice v Holici navíc souběžně doplnila i stavba tolik potřebného nového chodníku podél frekventované Keplerovy ulice za 280 tisíc korun. Pohodlný dlážděný chodník o šířce dva metry opatřila stavební firma i novými odvodňovacími obrubami. „Díky novému propojovacímu chodníku tak vznikla ucelená bezbariérová trasa pro pěší v úseku od křižovatky ulic Keplerova a Partyzánská,“ upozornil náměstek Martin Major.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…