Olomouc: V Holici je nová silnice, autobusové zálivy i chodník

27.08.2021 16:58

Stavební práce, které v Holici znamenaly v průběhu letních prázdnin dopravní omezení, jsou u konce. Opravená je silnice na Návsi Svobody a pro městské autobusy jsou tady tři nové zálivy u zastávek MHD.

Olomouc: V Holici je nová silnice, autobusové zálivy i chodník
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

A myslelo se i na chodce, práce v městské části totiž doplnila i stavba chybějícího chodníku v Keplerově ulici.

Anketa

Chcete, aby byl Andrej Babiš premiérem až do roku 2025?

79%
18%
hlasovalo: 17641 lidí

„Podařilo se nám dokončit opravu další části místní komunikace v délce více než tři čtvrtě kilometru. Silnice na Návsi Svobody už nebyla v dobrém stavu a tato oprava navíc dobře navázala na první etapu, kterou jsme tady dělali v minulém roce,“ objasnil náměstek pro dopravu a investice Martin Major. Komunikace v Holici, kudy jezdí i městská hromadná doprava, má teď nový asfaltový koberec a tři nové autobusové zálivy, které kryjí žulové kostky. Stavební práce znamenaly kompletní frézování původních vrstev vozovky a celkové náklady na opravu komunikace přišly na 3,5 milionu korun.

„Bylo to pro nás náročné období, kdy jsme měli v této lokalitě omezenou dopravu a jen po dohodě s pracovníky stavby opravovaným úsekem projížděla vozidla zásobování, pošty a technických služeb,“ připomněl předseda Komise městské části Holice František Ryšánek. „Výsledek ale stojí za to. A nezaznamenali jsme žádnou stížnost na průběh stavebních prací,“ dodal.

Opravu silnice v Holici navíc souběžně doplnila i stavba tolik potřebného nového chodníku podél frekventované Keplerovy ulice za 280 tisíc korun. Pohodlný dlážděný chodník o šířce dva metry opatřila stavební firma i novými odvodňovacími obrubami. „Díky novému propojovacímu chodníku tak vznikla ucelená bezbariérová trasa pro pěší v úseku od křižovatky ulic Keplerova a Partyzánská,“ upozornil náměstek Martin Major.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Radnice reaguje na stav dukelského arboreta

7:04 Pardubice: Radnice reaguje na stav dukelského arboreta

Pardubický magistrát čelí v posledních měsících narůstajícímu tlaku ze strany obyvatel Dukly, kteří …