Olomouc: V ZŠ Gorkého se těší z nových moderních tříd

28.10.2019 10:45

Vůbec největší proměnou za více než 22 milionů korun prošla letos Základní škola Gorkého v Pavlovičkách. Výsledkem je šest nových tříd s moderním nábytkem a chytrým vybavením učeben. V suterénu je zbrusu nová cvičná kuchyň a komfort brzy doplní ještě výtah, který zajistí bezbariérový přístup do školy.

Olomouc: V ZŠ Gorkého se těší z nových moderních tříd
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Jsem rád, že jsme dostali šanci, je to skok do 21. století,“ hodnotí výsledné úpravy ředitel ZŠ Gorkého Vladislav Tesařík. Žáci a učitelé si tak po třech měsících náročných úprav, kdy budovu místo nich ovládli stavbaři, užívají nových tříd pro výuku informatiky, fyziky, chemie a také přírodovědnou, cizojazyčnou a multimediální učebnu. „Máme nejmodernější techniku ve třídě pro výuku informatiky, v učebně chemie jsou k dispozici moderní soupravy pro laboratorní práce a počítačové programy, které je dokážou zpracovat. Třídy mají klimatizaci a rekuperaci vzduchu. Jsou to podmínky, které umožňují úplně jiný způsob vyučování,“ oceňuje ředitel Tesařík. Součástí rekonstrukce školy byla i nová elektroinstalace, vzduchotechnika, omítky a podlahy.

„K tomu, abychom zajistili kvalitní výuku a vzdělávání ve školách, musíme investovat do jejich odborného vybavení i zázemí," zdůraznil náměstek primátora pro školství Karel Konečný. Na tyto účely se snažíme také v maximální míře využívat dotační prostředky, které do rozvoje školství plynou. V případě ZŠ Gorkého to je celkem 11,7 milionů z projektu ITI Olomoucké aglomerace,“ objasnil náměstek Konečný.

Kromě školy v Pavlovičkách směřovaly letos peníze na rekonstrukce i do ZŠ Holice a ZŠ Heyrovského. „Také v těchto školách se letos podařilo investovat do odborných učeben a vybavit je moderními pomůckami a nábytkem. Tady celková částka dosáhla 11 milionů korun,“ doplnil investiční náměstek Martin Major.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…