Olomouc: V nové sezoně budou v rozáriu plachty i naplněné bazénky

28.02.2019 17:58

Nová sezona olomouckého rozária je za dveřmi, proto i dokončování druhé fáze rekonstrukce se blíží k závěru. Již v prosinci 2018 bylo díky ní v rozáriu rozsvíceno nové veřejné osvětlení. Nyní se zde dodělávají chodníky a následuje montáž venkovního sedacího nábytku, který vhodným způsobem doplní stávající mobiliář.

Olomouc: V nové sezoně budou v rozáriu plachty i naplněné bazénky
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Ruku v ruce s blížící se novou sezonou jde i jednání v rámci reklamace sloupů stínících plachet, které mají být v rozáriu v rámci bezpečnosti překotveny. Výsledkem jednání je demontáž všech sloupů a opětovná montáž v nových pozicích v souladu se statickým posudkem. Vše by mělo být vyhotoveno do konce března,“ prozradil náměstek technického úseku Výstaviště Flora Olomouc Jiří Svačinka. V konečné fázi jednání je i reklamace propustných bazénků.

Kvalitnější osvětlení získala i jižní část Smetanových sadů, kde bylo od prosince 2018 do současnosti vyměněno na 40 kusů svítidel. „Původní sodíkové výbojky jsou postupně nahrazovány LED žárovkami. Přínosem této investice je vyšší svítivost, úspora elektrické energie a tím i ekologický přínos,“ vysvětlil Svačinka.

Olomoucké rozárium bude společně s botanickou zahradou a alpinem veřejnosti otevřeno od dubna do 15. října, úterý až neděle, vždy od 9.30 do 18 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…