Olomouc: Veřejnost může rozhodnout o podobě části parku ve městě

24.08.2020 10:34

Park Malého prince na Tabulovém Vrchu čekají úpravy. Jak budou vypadat? To záleží i na Olomoučanech. Zapojte se a vyberte variantu řešení nové části parku u kamenného kopce, která se vám víc zamlouvá!

Olomouc: Veřejnost může rozhodnout o podobě části parku ve městě
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Olomoučáci musí rozhodnout o tom, co u svého bydliště chtějí a v jakém prostředí si přejí trávit svůj volný čas nebo sportovat. Řešení musíme hledat společně s nimi,“ je přesvědčen primátor Mirek Žbánek. Variantní řešení, ve kterém mohou lidé vybírat a rozhodovat, se hledá pro úpravy parku Malého prince v části posezení u kamenného kopce. Právě tam zahradní architekti potřebují vyřešit úpravy.

Koncept dvou variant nového ztvárnění připravil autor původního řešení parku Malého Prince architekt Petr Mičola.

  • První varianta řeší vodní prvek tvořící kaskádu kovových koryt doplněnou o sedací schody a nezpevněnou (mlatovou) plochu.
  • Druhá varianta pojímá celou kamennou stranu kopce a kromě vodního prvku umísťuje na plochu i workoutové herní prvky, masivní dřevěné lavice, skluzavku a lavice na kopci jako vyhlídku.

Kromě nové podoby parku u kamenného kopce dostane novou tvář i část parku Malého prince u stávajícího hřiště pro míčové hry. Nové řešení v této části se týká provozu mlžítek a doplnění hracích prvků v prostoru u sportoviště. „Smyslem nové podoby parku je kvalitní řešení dosud problematických míst a jeho obnova s ohledem na požadavky obyvatel sídliště. Zeleň v kompaktně zastavěném území sídliště na Tabulovém vrchu totiž výrazně přispívá k celkovému zlepšení kvality životního prostředí a zvyšuje estetickou kvalitu i rekreační potenciál města,“ vyzdvihuje přínos parku náměstek primátora pro oblast městské zeleně Otakar Bačák.

Debata s veřejností a projednání úprav parku Malého prince proběhne ve čtvrtek 17. září 2020 v 17 hodin v sídle KMČ 11 Tabulový Vrch, Karafiátova 6.

Anketu o úpravách parku najdete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…