Olomouc: Veřejnost může spolurozhodovat o budoucnosti dopravy

04.05.2017 10:01

Chcete ovlivnit budoucnost dopravy v Olomouci? V rámci tvorby Plánu udržitelné městské mobility města Olomouce to bude možné. Podnět či připomínku k podobě dopravy ve městě můžete podat v Informačním centru Olomouc nebo prostřednictvím webových stránek.

Olomouc: Veřejnost může spolurozhodovat o budoucnosti dopravy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Náměstí v Olomouci

„Plán udržitelné městské mobility pokročil do své druhé poloviny a začínáme představovat veřejnosti, jakým způsobem se v našem městě lidé pohybují, jaké mají dopravní návyky a chování. Nyní však potřebujeme zmapovat také přání a potřeby našich občanů, abychom je mohli zahrnout do možných návrhů budoucnosti našeho města, proto jsme se rozhodli umístit do Informačního centra kontaktní místo pro sběr podnětů.“, vysvětlil Aleš Jakubec, náměstek primátora.

Nově mohou obyvatelé vyplnit formulář a vhodit jej do speciální krabice s logem Spokojená Olomouc, které je značkou projektu. Každý podnět bude zanesen do vizí a návrhů a může tak ovlivnit budoucnost dopravy ve městě.

Kromě Informačního centra mohou občané využít také internetových stránek (ZDE), kde mohou svůj podnět nebo problém s dopravou oznámit z pohodlí domova. Na stránkách najdou také výstupy z průzkumů i další zajímavé informace o dopravě v Olomouci.

„Formulář pro vyplnění podnětů je velice jednoduchý, stačí zaškrtnout kategorii, které se podnět týká, například pěší nebo třeba automobilová doprava, a poté už jenom napsat, co člověka trápí.“, dodal Aleš Jakubec.

Olomouc už také zná datum prvního veřejného projednání Plánu udržitelné městské mobility, uskuteční se 8. června od 17:00 v sále Pevnosti poznání, kam je veřejnost srdečně zvána.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

19:27 Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

Kompletní obnovou uličního profilu projde slepý úsek Šantovy ulice od parkoviště po tř. 17. listopad…