Olomouc: Vítr řádil hlavně na horách. Do parků jen na vlastní nebezpečí

11.02.2020 8:32

Avizovaný silný vítr, který procházel přes Olomoucko v noci z neděle na pondělí, se projevil zejména v Jeseníkách. V samotné Olomouci hasiči řešili jedinou havarijní událost, spojenou s větrem, a to uvolněnou střechu na domě v Libušině ulici. Vítr ale bude sílit v pondělí dopoledne a potom ještě odpoledne okolo 15. hodiny. Olomouc neplánuje preventivní uzavírání parků.

Olomouc: Vítr řádil hlavně na horách. Do parků jen na vlastní nebezpečí
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Pokud jde o stav stromů v Olomouci, odbor městské zeleně magistrátu ve spolupráci s Výstavištěm Flora Olomouc a s Technickými službami města Olomouce průběžně kontrolují stav dřevin v parcích a budou tak činit až do středy. Problémem je kombinace podmáčeného terénu a silného větru. Prozatím se ale zákaz vstupu do parků nechystá. Odbor ochrany současně zpracovává aktuální vývoj počasí, a pokud by se situace rapidně zhoršovala, může k tomuto preventivnímu opatření město přistoupit.

Pracovníci odboru městské zeleně žádají veřejnost o omezení pobytu v parcích do pátku 15. února. Do olomouckých parků je tento týden vstup na vlastní nebezpečí. Pracovníci Výstaviště Flora Olomouc budou i nadále monitorovat provozní bezpečnost dřevin v historických parcích.

Aktuální zpráva meteorologů zní: V pondělí bude na Moravu postupovat silný vítr doprovázený deštěm, který může působit komplikace, zejména v dopravě a energetice. Ojediněle se mohou vyskytnout bouřky. K večeru přechodně ubývání srážek a protrhávání oblačnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…