Olomouc je druhým nejlepším městem pro cyklisty

02.08.2017 10:47

Skokanem roku se stala Olomouc v anketě Cyklobarometr, když v celorepublikové konkurenci obsadila druhou příčku. V anketě hlasovalo více než 1200 cyklistů. První místo v Cyklobarometru obhájil Hradec Králové.

Olomouc je druhým nejlepším městem pro cyklisty
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Anketa zahrnovala 37 otázek s hodnocením od 1 do 6. Lidé hodnotili množství, značení, šířku či povrch cyklostezek, stejně jako bezpečnost či možnost parkování bicyklů.

„Jsem rád, že Olomoučané ocenili naše dlouhodobé úsilí v podpoře cyklodopravy. Je vidět, že pravidelná údržba a systematický rozvoj sítě cyklostezek či cyklotras nese své ovoce. Uvědomujeme si však, že je stále co zlepšovat. Proto pracujeme na plánu udržitelné městské mobility, který se zaměřuje na podporu cyklodopravy, ale věnuje se i chodcům a hromadné dopravě,“ prohlásil náměstek primátora Aleš Jakubec.

Ve výsledném žebříčku Olomouc přeskočila Pardubice a Otrokovice a získá od pořadatelů sčítač cyklistů Eco-counter na tři měsíce zdarma. „Využijeme ho v místech, kde je zvýšená frekvence cyklistů, pěších a motoristů a mohla by při klasickém odečtu vzniknout větší odchylka,“ uvedl Stanislav Losert, koordinátor cyklodopravy z odboru koncepce a rozvoje olomouckého magistrátu.

Olomouc od cyklistů získala nejlepší známky ze všech měst za údržbu komunikací pro cyklisty, za jejich dostatečnou šířku i za jejich zobousměrnění pro cyklisty. „Za podobným hodnocením vždy stojí práce mnoha lidí a spolupráce mnoha subjektů, včetně Policie České republiky nebo Povodí Moravy. Díky tomu vedou cyklostezky třeba po hrázi, nebo mohou cyklisté jezdit městem v protisměru,“ vysvětlil Losert.

Anketu Cyklobarometr organizuje druhým rokem Nadace Partnerství za podpory spolku Auto*Mat, České cyklistické federace a Asociace cykloměst.

Kompletní výsledky na stránce www.cyklobarometr.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…