V Olomouci je množství památek, podle redakce portálu podobně jako v Praze. Nejsou tady ale davy turistů ani opilí cizinci, kteří vyrážejí do Prahy jen za lacinou opičkou. Olomouc je typicky univerzitním městem, žije večer, především v klubech a barech. „Jsou zde výborné hospody, jako třeba Moritz nebo Svatováclavský pivovar,“ uvádí britský cestovatel a chválí široký výběr piv i tuzemské gastronomické speciality, jako jsou řízky, grilované pokrmy a pečené vepřové maso. V recenzi je zmíněna i nejznámější specialita, jejíž název ale Brit trošku popletl – „pivní neboli olomoucký sýr“, to jsou nepochybně tvarůžky. Ochutnat je má ten, kdo je odvážný…
Pro cestovatele je v Olomouci dobré, že zde pozná „exotiku střední Evropy“ a množství typických pamětihodností, jako jsou barokní kašny či sloup Nejsvětější Trojice, ovšem bez velkého turistického průmyslu. „Velké množství památek je určitě tahákem Olomouce,“ píše se v textu. Také ceny ale hrají roli. „Být objevitelem dává neohroženému turistovi také velkou ekonomickou výhodu ve srovnání se známějšími turistickými destinacemi,“ připouští redaktor webu www.toptentraveltips.co.uk.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: olomouc.cz