Olomoucká aglomerace vyhlašuje novou výzvu a podpoří třídění odpadů

14.09.2017 20:34

Vyhlášení výzvy s pořadovým číslem 17 schválila na svém jednání Rada města Olomouce jakožto nositel ITI Olomoucké aglomerace.

Olomoucká aglomerace vyhlašuje novou výzvu a podpoří třídění odpadů
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Tato výzva je určena pro všechny subjekty, které chtějí modernizovat nebo nově budovat zařízení pro sběr, třídění a úpravy odpadů. Tuto výzvu může v brzké budoucnosti využít také město Olomouc, které připravuje výstavbu nové třídící linky v ulici U panelárny.

Prostředky na tyto dotace jsou alokovány v Evropském fondu pro regionální rozvoj, jedná se o 45 milionů korun, pro následné výzvy bude připraveno dalších 125 milionů korun. Z těchto prostředků budou podpořeny výstavba a modernizace zařízení pro sběr, třídění a úpravu odpadů, případně zařízení pro materiálové využití odpadů. O podporu z této výzvy se mohou hlásit obce s rozšířenou působností na území Olomoucké aglomerace nebo obchodní korporace, vlastněné ze 100 % městy. „Na základě mapování připravovaných projektů v aglomeraci očekáváme žádosti o dotace od Mohelnice, Uničova a Hranic,“ dodává náměstek primátora Ladislav Šnevajs. Podpořené projekty by měly být realizovány v příštím roce.

Termín vyhlášení výzvy je stanoven na 15. září 2017, koncipována je jako kolová do 4. října 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…