Olomoucký magistrát se chlubí novým Eko-centrem

02.01.2012 8:24

Ve čtvrtek 15. prosince byla v atriu budovy Magistrátu města Olomouce na Hynaisově ulici umístěna zbrusu nová sběrná nádoba na vysloužilé elektrospotřebiče – tzv. Eko-centrum. Její výrobu, instalaci a provoz obstarala nezisková společnost ASEKOL, která se zpětnému odběru elektrozařízení v České republice věnuje.

Olomoucký magistrát se chlubí novým Eko-centrem
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Nepřehlédnutelná červená nádoba z pozinkovaného plechu o objemu 1 700 litrů má šest otvorů. Zvlášť lze odkládat drobné elektrozařízení, mobilní telefony, baterie a akumulátory, úsporné kompaktní zářivky do 40 cm, zářivky delší než 40 cm a tonery a cartridge z tiskáren a kopírek. Každý druh odpadu má v kontejneru svůj vlastní uzavřený díl, díky čemuž se ušetří náklady na následné třídění. Eko-centrum bylo zřízeno za účelem zvýšení povědomí o recyklaci elektrozařízení a zároveň dává lidem možnost pohodlně odevzdat elektroodpad tam, kam správně patří.

„Statutární město Olomouc spolupracuje se společností ASEKOL již od roku 2007. Téměř v každém roce jsme se společnými silami snažili přispět ke zkvalitnění systému odpadového hospodářství v oblasti sběru drobných elektrozařízení. Olomouc byla jedním z prvních měst, kde probíhalo testování stacionárních kontejnerů na drobná elektrozařízení a v němž také došlo k umístění speciálně upravených nádob, tzv. E-boxů do interiéru magistrátních budov. A protože rádi podporujeme další nové a neotřelé projekty, uvítali jsme možnost umístění horké novinky společnosti ASEKOL - tzv. Eko-centra – do hojně navštěvovaného objektu Magistrátu města Olomouce na Hynaisově ulici. Nová nádoba je zajímavá nejen svým atraktivním vzhledem, ale i počtem druhů vysloužilých výrobků, které je do ní možno odkládat. Pevně věříme, že naši občané i pracovníci úřadu budou služeb Eko- centra náležitě využívat,“ uvedla při předání nádoby RNDr. Jana Matzenauerová, vedoucí oddělení odpadového hospodářství a péče o prostředí.

Eko-centrum na olomouckém magistrátu je již druhou sběrnou nádobou svého druhu v hanácké metropoli. Stejnou mohou občané využit také v prodejně Electro World v areálu obchodního centra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…