Olomoučtí poskytovatelé sociálních služeb se představí na veletrhu

02.06.2013 6:32

Koncert nevidomého romského muzikanta a zpěváka Mária Biháriho, promítání dokumentárního filmu Šmejdi, taneční vystoupení, výstava růží či guláš fest. To vše a mnoho dalšího si můžete vychutnat v rámci dní „Mezi námi“, které pořádá Výstaviště Flora Olomouc, a.s., od čtvrtka do soboty 6. – 8. června ve Smetanových sadech v pavilonech G a H.

Olomoučtí poskytovatelé sociálních služeb se představí na veletrhu
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Programu spojeného s akcí „Mezi námi“ i veletrhem poskytovatelů sociálních služeb se mohou zúčastnit všichni, kteří mají zájem si užít pěkné dny v parku a dozvědět se spoustu zajímavých informací.

„Veletrh poskytovatelů sociálních služeb proběhl poprvé v loňském roce na Horním náměstí a setkal se s velmi pozitivním ohlasem. V letošním roce je program Horního náměstí velmi nabitý a nechtěli jsme pozornost návštěvníků dělit, proto jsme se rozhodli připojit akci „Mezi námi“, která se tradičně koná v areálu olomouckých parků. Společně s Florou Olomouc se akci snažíme oživit pestrým doprovodným programem a propojujeme ji se Svátky města Olomouce, kdy v parku budou probíhat např. šermířské souboje, divadelní vystoupení apod.,“ uvedla náměstkyně primátora Eva Machová.

Do akce se zapojí přes 50 organizací, které působí zejména v oblasti sociálních služeb, ale také v oblasti edukační, volnočasové, poradenské, zdravotní a mnoha dalších. Smyslem veletrhu je zejména seznámit veřejnost s dostupnými sociálními službami, volnočasovými aktivitami pro rodiny a také s dalšími projekty, které na území města Olomouce probíhají. Současně může také přiblížit činnost městské i státní policie, stejně jako ostatních organizací zapojených do dnů „Mezi námi“.

„Je to příležitost, jak se dozvědět o možnostech pomoci druhým, domluvit si praxi, získat kontakty, zkušenosti a vědomosti. Zároveň se můžete podívat na ukázky práce s dětmi, diskutovat o nechvalně proslulých předváděcích akcích pro seniory, pokochat se ukázkami čínské kaligrafie, občerstvit se v bezbariérové kavárně nebo se podívat na film mapující Olomouc z pohledu nevidomých. Věřím, že nabitý program osloví spoustu lidí a společně si ve Smetanových sadech zpříjemníme snad už konečně alespoň trochu letní dny,“ zve všechny zájemce náměstkyně Machová. Součástí akce „Mezi námi“ bude i zahajovací den druhého ročníku akce s názvem „Senioři bez hranic“, který je naplánován do pavilonu H na 7. června.

Na organizaci celé akce se město Olomouc podílí nejen finančně, ale také pořadatelsky prostřednictvím odboru sociálních věcí magistrátu. Bližší informace může v případě zájmu poskytnout Mgr. Marie Švejnohová, manažerka komunitního plánování sociálních služeb na telefonu 585562109 nebo emailové adrese marie.svejnohova@olomouc.eu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…