Olomoučtí poskytovatelé sociálních služeb se představí na veletrhu

02.06.2013 6:32

Koncert nevidomého romského muzikanta a zpěváka Mária Biháriho, promítání dokumentárního filmu Šmejdi, taneční vystoupení, výstava růží či guláš fest. To vše a mnoho dalšího si můžete vychutnat v rámci dní „Mezi námi“, které pořádá Výstaviště Flora Olomouc, a.s., od čtvrtka do soboty 6. – 8. června ve Smetanových sadech v pavilonech G a H.

Olomoučtí poskytovatelé sociálních služeb se představí na veletrhu
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Programu spojeného s akcí „Mezi námi“ i veletrhem poskytovatelů sociálních služeb se mohou zúčastnit všichni, kteří mají zájem si užít pěkné dny v parku a dozvědět se spoustu zajímavých informací.

„Veletrh poskytovatelů sociálních služeb proběhl poprvé v loňském roce na Horním náměstí a setkal se s velmi pozitivním ohlasem. V letošním roce je program Horního náměstí velmi nabitý a nechtěli jsme pozornost návštěvníků dělit, proto jsme se rozhodli připojit akci „Mezi námi“, která se tradičně koná v areálu olomouckých parků. Společně s Florou Olomouc se akci snažíme oživit pestrým doprovodným programem a propojujeme ji se Svátky města Olomouce, kdy v parku budou probíhat např. šermířské souboje, divadelní vystoupení apod.,“ uvedla náměstkyně primátora Eva Machová.

Do akce se zapojí přes 50 organizací, které působí zejména v oblasti sociálních služeb, ale také v oblasti edukační, volnočasové, poradenské, zdravotní a mnoha dalších. Smyslem veletrhu je zejména seznámit veřejnost s dostupnými sociálními službami, volnočasovými aktivitami pro rodiny a také s dalšími projekty, které na území města Olomouce probíhají. Současně může také přiblížit činnost městské i státní policie, stejně jako ostatních organizací zapojených do dnů „Mezi námi“.

„Je to příležitost, jak se dozvědět o možnostech pomoci druhým, domluvit si praxi, získat kontakty, zkušenosti a vědomosti. Zároveň se můžete podívat na ukázky práce s dětmi, diskutovat o nechvalně proslulých předváděcích akcích pro seniory, pokochat se ukázkami čínské kaligrafie, občerstvit se v bezbariérové kavárně nebo se podívat na film mapující Olomouc z pohledu nevidomých. Věřím, že nabitý program osloví spoustu lidí a společně si ve Smetanových sadech zpříjemníme snad už konečně alespoň trochu letní dny,“ zve všechny zájemce náměstkyně Machová. Součástí akce „Mezi námi“ bude i zahajovací den druhého ročníku akce s názvem „Senioři bez hranic“, který je naplánován do pavilonu H na 7. června.

Na organizaci celé akce se město Olomouc podílí nejen finančně, ale také pořadatelsky prostřednictvím odboru sociálních věcí magistrátu. Bližší informace může v případě zájmu poskytnout Mgr. Marie Švejnohová, manažerka komunitního plánování sociálních služeb na telefonu 585562109 nebo emailové adrese marie.svejnohova@olomouc.eu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…