Opava: Na hřbitov už po novém chodníku

09.11.2021 13:55 | Tisková zpráva

Vlastními silami a nákladem 650 tisíc korun opravily opavské technické služby poničený chodník podél městského hřbitova v Otické ulici od správní budovy až po Nerudovu.

Opava: Na hřbitov už po novém chodníku
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

Lidé kritizovali, že jeho živičný povrch, částečně jen v minulosti zalitý asfaltem, je špatný, popraskaný a v horkých dnech asfalt teče a lepí se na boty chodců.

Bylo tak třeba z celého pásu odstranit povrch původního chodníku včetně jeho betonových zahradních obrub, položit stabilní základ a vytvořit nový chodník z betonové dlažby. Kolem pak pracovníci nainstalovali nové obrubníky z kamenných kostek. Nakonec upravili okolí a doseli trávu.

Podle Martina Giráška, provozně-technického náměstka Technických služeb Opava, celou opravu dokončili se čtrnáctidenním předstihem, než bylo plánováno.

Na jaře, až se tráva i stromořadí nad chodníkem zazelená, bude cesta za vzpomínkou na zesnulé přece jen trochu příjemnější.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…