Opava: OKO přesouvá termín výstavy fotografií Romana Vondrouše

27.01.2021 12:03

Začátkem února měla opavskou Galerii Eisler zaplnit expozice fotografií Romana Vondrouše s názvem Pandemie. Vzhledem k současné situaci se však Opavská kulturní organizace rozhodla posunout konání výstavy na červen.

Opava: OKO přesouvá termín výstavy fotografií Romana Vondrouše
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

„Byla by škoda, kdyby si návštěvníci mohli unikátní snímky fotoreportéra České tiskové kanceláře Romana Vondrouše prohlédnout pouze prostřednictvím sociálních sítí a byli ochuzeni o vernisáž za přítomnosti autora,“ vysvětluje Marcela Mrozková Heříková, ředitelka Opavské kulturní organizace. „Proto jsme se rozhodli přesunout termín až na červen, kdy už snad bude situace pro kulturu příznivější,“ dodává ředitelka.

Anketa

Má Česko nakoupit a využívat ruskou vakcínu Sputnik V?

93%
7%
hlasovalo: 25533 lidí

Výstava fotografií pro Galerii Eisler nese název PANDEMIE a zachycuje nejpalčivější události roku 2020. Roman Vondrouš dokumentoval změněný ráz vylidněné Prahy, pracovní nasazení členů integrovaného záchranného systému v první linii nebo běžný život obyvatel zasažený pandemickou krizí.

Roman Vondrouš, který je rodákem z Pardubic, absolvoval Institut tvůrčí fotografie FPF Slezské univerzity v Opavě a je několikanásobným vítězem soutěží World Press Photo, Pictures of the Year International nebo Czech Press Photo. Od roku 2005 je fotoreportérem České tiskové kanceláře, kde se věnuje agenturnímu fotozpravodajství.

Zachytil například letní i zimní olympijské hry (Peking 2008, Vancouver 2010, Soči 2014) nebo prezidenta Spojených států Donalda Trumpa v Bílém domě. Věnuje se klasickým fotoreportážím, ale i dlouhodobým cyklům subjektivně zaměřených dokumentů. Loni získal hlavní cenu v soutěži Czech Press Photo 2020 v kategorii Reportáž za snímek Dezinfekce, která zachycuje muže, procházejícího v Praze dezinfekční branou.

Vstup na červnovou výstavu fotografií Pandemie v opavské Galerii Eisler bude pro zájemce zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…