Opava: Pokračování cyklostezky je podmíněno získáním dotace

15.09.2019 18:24

Město Opava ve spolupráci s okolními obcemi již několik let usiluje o vybudování cyklostezky do turisticky atraktivní lokality Hradce nad Moravicí.

Opava: Pokračování cyklostezky je podmíněno získáním dotace
Foto: Opava
Popisek: Opava

Stávající cyklostezka č. 551, která vede z Kylešovic kolem řeky Moravice, je značně vytížena, nová trasa by měla být kratší a rychlejší.  V roce 2017 byla uvedena do provozu první vybudovaná část mezi Opavou a Oticemi. Na další úsek  Otice – Branka u Opavy – Hradec nad Moravicí byla v roce 2018 městem Opavou vypracovaná projektová dokumentace pro výběr zhotovitele stavby.

„Je to dlouho připravovaný projekt. Stavební povolení, které dostal už v roce 2013, je prodlouženo do konce roku 2020. Nyní je šance na realizaci získat ze Státního fondu dopravní infrastruktury dotaci, žádost podá po vzájemné dohodě Hradec nad Moravicí,“ uvedl primátor Tomáš Navrátil s tím, že na spolufinancování, výstavbě i údržbě cyklostezky se budou kromě Opavy a Hradce podílet i Branka u Opavy a Otice. Tato města a obce uzavřely vzájemnou dohodu o spolupráci.

Předpokládané náklady na celou stavbu jsou vyčísleny na 13,08 milionu korun. Dotace by mohla pokrýt až 85 % uznatelných nákladů. Rozhodnutí o vyhodnocení žádosti bude známo pravděpodobně na přelomu roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…