Opava: Radní prodloužili pronájem kina Mír stávajícímu provozovateli

01.07.2019 19:28

Kino Mír na Kolářské ulici v Opavě bude i nadále provozovat Martin Žižlavský. Ten vyhrál výběrové řízení, které na jaře vyhlásili radní. V nabídce se zavázal uhradit nájem 500 tisíc korun plus DPH, provozovat představení pro školy, filmový klub a spolupracovat s městem na festivalech a dalších akcích.

Opava: Radní prodloužili pronájem kina Mír stávajícímu provozovateli
Foto: Opava
Popisek: Opava

Do soutěže se přihlásili celkem 3 zájemci, komise nabídce Martina Žižlavského přiřadila nejvíce bodů. „V loňském roce došlo k zásadní rekonstrukci kina za více jak 30 milionů korun , tedy k zhodnocení objektu. Proto se Rada města rozhodla vyhlásit novou soutěž, zjistit situaci na trhu a nastavit nové podmínky,“ uvedla první náměstkyně primátora Opavy Hana Brňáková. 

Kino Mír disponuje největším sálem v Opavě s kapacitou 500 míst, který je využíván nejen k promítání filmů, ale i konání divadelních představení, pořádání koncertů, besed, přednášek a jiných pořadů kulturně společenských akcí. Martin Žižlavský pak kino provozuje od roku 2010. V soutěži bylo stanoveno minimální měsíční nájemné 50 tisíc korun bez DPH (nájem se platí 10 měsíců v roce, v létě je kino zavřeno).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…