Opava: Reklamní partner na účet města dohodnutých 18 milionů nesložil

22.05.2019 15:16

Slezský fotbalový club Opava se ke konci roku 2018 dostal do závažných ekonomických potíží. Fotbal muselo mimořádně zachraňovat město, aby nedošlo k úpadku.

Opava: Reklamní partner na účet města dohodnutých 18 milionů nesložil
Foto: Opava
Popisek: Opava

Jedním z hlavních důvodů ekonomického kolapsu klubu a ohrožení hry v I. lize byla nezaplacená faktura za reklamní plnění od generálního partnera – firmy OpavaNet a.s. Dluh vůči fotbalovému klubu vznikl už v červnu roku 2018, kdy fotbalový klub i firmu OpavaNet a.s. vedla tatáž osoba – pan Marek Hájek.

Kdyby společnost OpavaNet finance za reklamní plnění zaplatila, nemuselo se z městské kasy vytáhnout záchranných 24 milionů korun.

Primátor města Tomáš Navrátil několik měsíců hledal s firmou OpavaNet řešení, jak dluh zaplatit. OpavaNet navrhnul a smluvně potvrdil, že složí částku 18 milionů na dohodnutý bankovní účet a po zaplacení se budou hledat cesty, jak celou věc smírně a bez právníků uzavřít. Fotbalový klub marně čekal na slíbené složení peněz na účet města, které tam dle dohody měly být doručeny do pátku 3. 5. 2019.

„Smlouvu o složení peněz navrhnul a odsouhlasil sám předseda představenstva firmy OpavaNet Marek Hájek. Proto je nepochopitelné, proč tuto smlouvu podepsal, když ji obratem porušil. Na Okresním soudu v Opavě je podána iniciační žaloba, kterou rozšíříme o celou dlužnou částku. OpavaNet dluh popírá, leč k vystavení faktury dal pokyn jejich vlastní předseda představenstva. Vedení města a fotbalového klubu nezbývá nic jiného, než se bránit soudní cestou,“ vysvětluje JUDr. Miroslav Cák, právník advokátní kanceláře AGM Partners, která město v této záležitosti zastupuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…