Opava: Stopujte Kurta Gebauera a pomozte jeho dívce najít lásku

13.01.2021 13:55

K osmdesátinám předního českého sochaře Kurta Gebauera, rodáka z Hradce nad Moravicí, připravila Opavská kulturní organizace (OKO) celoroční projekt s názvem Kurt Gebauer na cestě Opavou. Zájemci se už teď mohou vydat Opavou za poznáním jeho díla s QR pátrací hrou.

Opava: Stopujte Kurta Gebauera a pomozte jeho dívce najít lásku
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

„Hra určená především dětem, ale zapojit se pochopitelně mohou i dospělí. Postup je vyvěšen na zdi Domu umění v Opavě a zájemci se mohou díky QR kódům, umístěným na panelech v Opavě, dozvědět další informace. Pro ty, kteří neovládají chytré telefony, připravujeme místo QR kódů tištěného průvodce volně k vyzvednutí na recepcích Obecního domu a Domu Umění,“ říká Marcela Mrozková Heříková, ředitelka Opavské kulturní organizace.

Anketa

Je nemorální chodit na oběd či pivo do hospody, když je to teď zakázané?

hlasovalo: 8782 lidí

Hru odstartovala socha Utíkající dívky před Domem umění, které zájemci pomáhají najít lásku. Indicie je vedou k dalším profilovým dílům Kurta Gebauera v Opavě a okolí. Hra má pět zastavení a ke každému z nich je připraveno video s indiciemi.

Opavská kulturní organizace (OKO) také v březnu zveřejní panelovou výstavu u plastik Kurta Gebauera a nabídne kolemjdoucím možnost nahlédnout do tvůrčího zákulisí sochařova díla. OKO vydá také interaktivní mapy a brožurku s aktivitami pro celou rodinu.

„V létě uspořádáme setkání Kurta Gebauera s příznivci jeho tvorby a v průběhu roku bude probíhat galerijní animace Pod širým nebem, která pobídne školní kolektivy a organizované skupiny kreativně přemýšlet o veřejném prostoru ve formě workshopu,“ sdělil Dominik Beneš, dramaturg Opavské kulturní organizace. Více ZDE.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

7:04 Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

V lednu byly spuštěny eDoklady – aplikace, která v zabezpečené formě obsahuje občanský průkaz. Posky…