Opava: V bytech RPG už proběhly první kontroly

11.12.2011 7:35

V návaznosti na stížnosti obyvatel kylešovského sídliště, kteří si stěžovali na chování nepřizpůsobivých spoluobčanů a poukazovali také na to, že v jednotlivých bytech RPG žije více nájemníku, než je jich zdeoficiálně nahlášeno, proběhly v předešlých dnech v bytech této společnosti kontroly.

Opava: V bytech RPG už proběhly první kontroly
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

Prohlídky proběhly prozatím na ulicích Liptovská, Jasná, Na Pomezí a Bílovecká a to v termínech 23. a 29. listopadu. Pracovníci RPG, sociálního odboru opavského magistrátu a místní městští strážníci postupně navštívili všech 177 zdejších bytů, zpřístupněno jich bylo prozatím 96. U bytů, do kterých v těchto termínech nebylo možné vstoupit, se budou kontroly opakovat

V žádném z 96 zpřístupněných bytů nebyla zjištěna závažná porušení nájemní smlouvy nebo domovního řádu. Zpřístupněny přitom byly byty všech rodin, proti nimž byly v nedávné době namířeny petice sousedů. Přestože žádné konkrétní porušování domovního řádu nebylo u těchto rodin prokázáno, byly opět upozorněny na nutnost dodržování domovního řádu a řádného sousedského soužití. U těchto rodin bylo pouze v jednom případě zjištěno nenahlášení dvou vnuček, které v bytě bydlí s prarodiči, což následně nájemci napravili. Stejný problém, tedy nenahlášení osoby bydlící dlouhodobě v bytě, byl ovšem zjištěn i v sedmi dalších případech, a to u nájemníků z majoritní části společnosti. Také oni byli vyzváni ke sjednání nápravy.

Během prováděných kontrol byli zastižení nájemníci dotazováni také na to, zda v domech, kde bydlí, zaznamenali zvýšený počet cizích nebo dokonce nepřizpůsobivých osob. Podle vyjádření nájemníků nic takového nezaznamenali. Opět se tedy potvrdilo, že informace o velkém počtu nepřizpůsobivých lidí zdržujících se v bytech RPG, nejsou podložené.

Kontroly budou postupně provedeny nejen ve zbývajících bytech na sídlišti Kylešovice, ale i v ostatních domech RPG v Opavě, a to opět v předem neohlášených termínech.

Petr Handl
ředitelem pro vnější vztahy
realitní skupina RPG Real Estate

Další zprávy z Opavy čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: opava-city.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…