Opava: Ve městě přibyly další stojany na kola

21.12.2018 16:46

Koncem letošního roku byly v Opavě nainstalovány další dva nové bezpečné stojany na jízdní kola. Jeden z nich je umístěn na hřišti u základní školy v Opavě-Kylešovicích, druhý pak u pobočky Městské knihovny Petra Bezruče ve stejné místní části.

Opava: Ve městě přibyly další stojany na kola
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

„Celkové náklady na pořízení těchto stojanů dosáhly výše 20 708 korun. Rodinný pivovar Bernard přispěl částkou 17 738 korun, zbývající část uhradilo město ze svého rozpočtu,“ říká protidrogová koordinátorka a manažerka prevence kriminality z odboru školství opavského magistrátu Dagmar Polášková.

Rodinný pivovar BERNARD a. s. poskytuje městu Opava finanční dar pravidelně již řadu let, a to na základě prodejních výsledků za příslušný kalendářní rok.

„Získané finanční prostředky byly vždy použity na výdaje spojené s vybudováním cyklistické infrastruktury na území města, zejména na pořízení stojanů na kola,“ dodává Martin Dostál z odboru rozvoje města a strategického plánování opavské radnice. Za léta 2010-2018 získala Opava touto formou celkem 71,701 Kč, za což Rodinnému pivovaru Bernard a. s. velmi děkuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

10:28 Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

Pátek 3. května bude ve Vsetíně plných slavnostních událostí. Kromě otevření nového vlakového nádraž…