Opava podpoří celosvětovou kampaň na ochranu klimatu

17.03.2018 19:04

V sobotu 24. března v době od 20.30 do 21.30 hodin bude vypnuto nasvětlení památek v centru města. Slezská metropole se tak již poosmé připojí k celosvětové kampani Hodina Země na ochranu životního prostředí, zejména klimatického systému naší planety.

Opava podpoří celosvětovou kampaň na ochranu klimatu
Foto: Opava
Popisek: Opava

Od roku 2007 ji pořádá Světový fond na ochranu přírody (WWF), v České republice pak Klimatická koalice, Centrum pro dopravu a energetiku a Ekologický institut Veronica. „Hromadné vypnutí mnoha milionů světel po celém světě slouží jako symbolické gesto všech lidí, kteří si uvědomují hrozbu klimatických změn a nutnost rychlého obratu k nízkouhlíkové ekonomice,“ vysvětlují pořadatelé.

Jen v České republice se k akci v loňském roce připojilo na 150 měst, obcí, památek a dalších subjektů. Hodina Země, která vychází z myšlenky ryze lokálního australského happeningu, se postupně rozšířila do zhruba 160 zemí po celém světě – každoročně pohasínají například i známé pyramidy v Gíze, Opera v Sydney, londýnský Tower Bridge či nejvyšší budova světa Burj Khalifa.

Ke kampani se mohou přidat i obyvatelé města Opavy. Postačí, když nebudou ve svých domovech v uvedenou dobu používat osvětlení nebo alespoň vypnou ta světla, která nezbytně nutně svítit nemusí.

Více informací najdete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.