Orlová: Hasiči z Orlové-Města dostali nové auto Ford Transit

12.01.2021 11:11

Sbor dobrovolných hasičů Orlová-Město obdržel v pondělí 4. ledna nový dopravní automobil Ford Transit. Klíče od vozu byly hasičům symbolicky předány na Starém náměstí v Orlové-Městě.

Orlová: Hasiči z Orlové-Města dostali nové auto Ford Transit
Foto: wikipedia
Popisek: Orlová

„Jsme velice rádi, že se po čtyřech letech usilovných žádostí podařilo pořídit toto nové vozidlo. Pro naši jednotku je to první nový zásahový dopravní automobil, protože doteď jsme měli starší vozidla z druhé ruky. Transit budeme využívat například při likvidaci bodavého hmyzu, technických a dalších zásazích, kde už nebudeme muset jezdit naší velkou cisternou,“ popsal přínos nového vozu velitel výjezdové jednotky Petr Durčák.

Nové auto usnadní hasičům i dopravu na místo zásahu. „Jsem samozřejmě rád jak za hasiče, tak za občany, že jsme pro jednotku z Orlové-Města mohli pořídit nové auto. Toto je úplně nové vozidlo pořízené z prostředků města, kraje a státu, což mě velice těší, že jsme na to financování nezůstali sami, a všem za to moc děkuji. Doufám, že bude sloužit co nejdéle a co nejlépe,“ řekl při předání vozidla starosta Mgr. Miroslav Chlubna.

Pořizovací cena dopravního automobilu činila 1 086 580 Kč. Na pořízení vozu pro hasiče město získalo dotaci z ministerstva vnitra ve výši 450 tisíc korun a dotaci z Moravskoslezského kraje ve výši 225 tisíc korun. Částku ve výši 411 580 korun uhradilo město.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …