Orlová: Místa, kde vznikají černé skládky, hlídají fotopasti

16.09.2021 7:34

Prohřešky v podobě černých skládek dokáže městská policie vysledovat i v případech, že jsou zakládány na odlehlých místech a beze svědků. Důkazem jsou dva případy z minulého týdne.

Orlová: Místa, kde vznikají černé skládky, hlídají fotopasti
Foto: wikipedia
Popisek: Orlová

V pondělí 6. září kontrolovala hlídka městské policie lokalitu u garáží na Rajčule v Orlové-Porubě, kde si všimla nově založené černé skládky vedle kontejneru na směsný odpad. Kontrola záznamu z fotopasti ukázala, že skládku založil řidič motorového vozidla, který toho dne v brzkých ranních hodinách odpad ke kontejneru přivezl. Na základě záznamu z fotopasti zjistila MěP Orlová pachatele tohoto přestupku. Byl jím občan Orlové (1989), který dostal pokutu.

Stejný případ zaznamenala městská policie o dva dny později. Hlídka opět kontrolovala zmíněnou lokalitu, tentokrát před 21. hodinou, kdy si všimla, že u kontejnerů na komunální odpad je nová černá skládka. I tentokrát ukázal záznam z fotopasti na viníka. A opět šlo o občana Orlové (1963), který vyfasoval pokutu podle zákona o odpadech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Domov na Máji slouží seniorům už dvacet let

19:06 České Budějovice: Domov na Máji slouží seniorům už dvacet let

Přesně dvacet let od otevření si v těchto dnech připomínají pracovníci Domova pro seniory Máj. A na …